І відкритий дитячий міський конкурс «ВОЛЬНАНОВА діти» виставка кращих робіт учасників конкурсу

До Міжнародного дня захисту дітей, 01 червня о 16.00 у Черкаському обласному художньому музеї презентували виставку кращих робіт учасників І-го відкритого дитячого міського конкурсу «ВОЛЬНАНОВА діти» та урочисте нагородження переможців. Конкурс відбувся за ініціативи Черкаської дитячої художньої школи ім. Данила Нарбута за підтримки Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Конкурс стартував 24 лютого 2023 року, у день річниці початку повномасштабного вторгнення росії. Протягом двох місяців до школи надійшло понад 200 робіт. Усі вони оригінальні за задумом, щирі, переконливі, емоційні. Фахове журі працювало над відбором кращих робіт та визначенням переможців у травні 2023 року. Роботи оцінювалися у чотирьох вікових категоріях: 6-8 років, 9-11 років, 12-14 років, 15-18 років. Рішенням журі обрано 12 переможців та відзначено гран-прі.

Основні завдання конкурсу: створення яскравих художніх образів, візуальних меседжів, мікс-медіа присвячених цінностям української нації, таким як Правда, Свобода і Незалежність;розкриття краси й сили, героїчної мужності захисників України;розкриття глибинного значення архетипних символів української нації в умовах війни;створення візуальних образів своєї малої батьківщини;візуалізація майбутнього розквіту та Відродження України.

Конкурс «ВОЛЬНАНОВА діти» має свою історію, не зважаючи на те, що проводиться вперше. Він став продовженням Міжнародної акції «ВОЛЬНАНОВА», присвяченої героїчному супротиву українського народу та майбутньому розквіту України. Акція стартувала у березні 2022 року за ініціативи Кафедри дизайну ЧДТУ та Черкаського обласного художнього музею і була розрахована на професійних художників та студентську фахову молодь.

На виставці представлено майже сто кращих робіт учасників конкурсу, в тому числі роботи переможців. Виставка триватиме до 18 червня.